دانشگاه علامه طباطبائی و آموزش عالی جمهوری افغانستان

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۰۴:۳۰ کد : ۸۷۷۰ رویدادها
تعداد بازدید:۱۰۴۹
دیدار مسئولان
دانشگاه علامه طباطبائی و آموزش عالی جمهوری افغانستان

         دانشگاه علامه طباطبائی با هیاتی متشکل از رئیس دانشگاه، رئیس معاون توسعه و منابع انسانی، مدیر همکاری‌های علمی و بین‌المللی و رئیس پزوهشکده فرهنگ­پژوهی دانشگاه به‌ منظور توسعه همکاری‌های علمی در سفر به افغانستان با مسئولان آموزش عالی این کشور دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، سفر هیات دانشگاه علامه طباطبائی در راستای توسعه روابط علمی بین‌المللی و انجام توافق در همکاری‌های مشترک و به‌خصوص همکاری در بهره‌مندی دانشگاه‌های افغانستان از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی ترتیب یافته است. در اولین روز این سفر و در تاریخ ۱۶ مهرماه 97 هیات دانشگاه برای نخستین دیدار با مسئولان وزارت معارف (وزارت آموزش) افغانستان ملاقات کردند. در این دیدار، دکتر حسین سلیمی و دکتر میرویس بلخی سرپرست وزارت معارف پس از تبادل‌نظر و معرفی ظرفیت‌های علمی خود برای همکاری مشترک درزمینه علمی و پژوهشی موافقت نمودند.

اعزام استادان دانشگاه علامه طباطبائی به افغانستان به‌منظور برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت در حوزه‌های برنامه‌ریزی آموزشی، مدیریت آموزشی، فنّاوری آموزشی، آموزش‌وپرورش دبستانی و دیگر رشته‌های مرتبط با آموزش‌وپرورش؛ برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه آموزگاران افغانستانی در تهران؛ اعطای سالانه دو بورس تحصیلی به آموزگاران افغانستانی و چاپ مشترک کتاب های آموزش آموزگاران از مهم ترین موارد توافق در روز اول این سفر بود.

لازم به ذکر است دکتر فرامرز تمنا، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان نیز در این نشست حضورداشت و به بحث تبادل‌نظر با هیات دانشگاه علامه طباطبائی پرداخت.

 

توافق بر سر همکاری‌های علمی دانشگاه علامه طباطبائی و وزارت تحصیلات عالی افغانستان

 

در ادامه نشست‌های هیات دانشگاه علامه طباطبائی با مسئولان آموزش عالی افغانستان دکتر سلیمی رئیس دانشگاه با دکتر نجیب اله خواجه عمری وزیر تحصیلات عالی افغانستان در کابل دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این دیدار، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی پیام دوستی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران را به دکتر نجیب اله خواجه عمری ابلاغ کردوزیر تحصیلات عالی افغانستان در این دیدار از تلاش‌های دانشگاه علامه طباطبائی برای گسترش همکاری‌های علمی میان دانشگاه‌های دو کشور و فراهم آوردن زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه و بلندمدت برای استادان، دانشجویان و روزنامه‌نگاران افغانستانی در سال‌های اخیر قدردانی کرد.

برگزاری نشست سالانه روسای دانشگاه‌های سطح یک در ایران و افغانستان، برگزاری کارگاه‌های آموزش روابط عمومی برای کارکنان روابط عمومی وزارت تحصیلات عالی، اعطای سالانه سه بورس تحصیلی به استادان معرفی‌شده از سوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان، انجام یک کلان پژوهش مشترک توسط استادان ایرانی و افغانستانی در حوزه تاریخ و فرهنگ دو کشور و انجام امکان‌سنجی برای راه‌اندازی دوره‌های مشترک تحصیلی ازجمله موارد مورد توافق این دیدار بود.

در ادامه، هیات دانشگاه علامه طباطبائی از دانشگاه دولتی کابل دیدار به عمل آورد. همچنین وزیر تحصیلات عالی افغانستان و هیات دانشگاه علامه طباطبائی در ضیافت شامی که بهرامی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان برگزار کردند شرکت نمودند. در این ضیافت و در حضور روسا و معاونین دانشگاه‌های مختلف و مسئولین وزارت خارجه دو کشور بر دوستی و همکاری علمی میان دانشگاهیان دو کشور تأکید کردند. دکتر سلیمی در این نشست همچنین از خدمات سفیر  کشورمان در افغانستان برای فراهم آوردن زمینه همکاری‌های علمی سپاسگزاری کرد

 

توافق در همکاری های استراتژیک دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه دولتی هرات

 

هیآت دانشگاه علامه طباطبائی ضمن بازدید از دانشکده های گوناگون دانشگاه هرات، گفتگوها و توافقاتی برای گسترش همکاری های علمی میان دو دانشگاه داشتند. دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه در دیدار با دکتر عبداله فایز رئیس دانشگاه دولتی هرات گفت: همکاری با دانشگاه های افغانستان، پیوند دوباره تکه های جدا شده یک تمدن تاریخی برای شکل دادن به یک پیکره نوین فرهنگی است. او افزود: همکاری با دانشگاه هرات از اهمیت استراتژیک برخوردار است و می تواند زمینه ساز ورود دانشگاه های دو کشور به شبکه دانش جهانی باشد.

راه اندازی نشست های سالانه مشترک میان دانشگاه های سطح یک دو کشور، دعوت از دانشگاه هرات برای پیوستن به شبکه دانشگاه های راه ابریشم، تشکیل کارگروه های مشترک در حوزه های زیست محیطی، بازرگانی و اجتماعی برای ارایه پیشنهادهای مشترک به دو دولت و نیز راه اندازی مراکز مشترک افغانستان پژوهی و ایران پژوهی در دو دانشگاه، از جمله پیشنهادهای رئیس دانشگاه علامه طباطبائی به همتای خود بود.

دکتر عبداله فایز نیز در سخنان خود با تشبیه افغان های مهاجر و ایرانیان میزبان به مهاجرین و انصار صدر اسلام، ضمن اعلام آمادگی کامل برای همکاری دوجانبه، افزود: خوشحالیم که آنچه  می خواهیم تقاضا کنیم، شما به پیشنهاد می دهید. وی با اشاره به ابتکار راه اندازی مرکز پژوهشی مشترک منطقه ای در حوزه خراسان بزرگ، از دانشگاه علامه طباطبائی دعوت کرد تا نخستین گروه پژوهشی با عنوان گروه مطالعات ایران را در این مرکز راه اندازی نماید.
در نشست دوم، روسای دو دانشگاه در زمینه اعطای بورسیه به استادان خانم در دانشگاه هرات برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه علامه طباطبائی، آموزش کتابداران دانشگاه هرات و تشکیل یک گروه کاری برای برنامه ریزی درسی در رشته های گوناگون به توافق رسیدند.

در این سفر همچنین دکتر محمدرضا ویژه  عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه نیز به سخنرانی درباره بررسی تمرکز زدایی اداری، مطالعه موردی ایران برای استادان و دانشجویان رشته اداره عامه پرداخت.

همچنین دکتر فایز دین پرستی صالح رئیس پژوهشکده فرهنگ پژوهی دانشگاه سخنرانی خود را با موضوع طراحی پژوهش برای مسئوولین کمیته های تحقیقات دانشکده ها و استادان پژوهشگر و دکتر ماندانا تیشه یار مدیر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه درباره ویژگی های دیپلمات ها و فرستادگان به روایت شاهنامه فردوسی  در جمع استادان و دانشجویان رشته های حقوق و ادبیات ارائه داشتند.

در این سفر قرارداد انجام سه پژوهش مشترک در حوزه‌های؛ بررسی تطبیقی فرهنگ سیاسی در ایران و افغانستان، مطالعه وضعیت مهاجران و بازگشتگان افغانستانی در ایران و سنجش ارزش ها و نگرش های مردم ولایت هرات میان دکتر فایز دین پرستی صالح، رئیس پژوهشکده فرهنگ پژوهی دانشگاه علامه طباطبائی و جناب آقای عبدالوهاب اویس، رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه هرات به امضا رسید.

 


نظر شما :